MOOSE

The design supports Moose’s vision as a can do, fun, dynamic, inclusive, connected and effective workplace that attracts, retains and develops the most brilliant minds and creative talent in toy design and development.

The arrival to the office is signalled by a colonnade of Moose characters forming an avenue of honour leading from the carpark to the reception. One step inside and you are transported into the world of Moose - a place of unlimited enthusiasm and entrepreneurial spirit. 

The creative studio and office is divided into neighbourhoods over 2 levels that are connected through a central open atrium with the super-sized beanstalk complete with cubby hut perched precariously on the edge with rampant tendrils entwined with the structure of the building. There are a range of spaces that the Moose team can work from – individual studio space, open meeting areas, social hubs and R&D toy workshops – fully equipped with 3D printers for real time toy development, product develop rooms, planogram/VM spaces and consumer focus group spaces – each has distinct Moose personality through colour, texture and form that breathes life into every task.

Strong visual cues through colour, materiality and texture, create varying spaces for different activity modes. Materials and their construction were ‘opened up’, layers peeled back and core elements revealed through expressed detailing.

Beyond the brand reinforcing design elements there is a sophisticated operational overlay of embedded technology, people and place. While firmly located in Victoria the workplace is seamlessly connected to teams in the US, Asia and Europe – local talent with global tentacles.

 

SHORTLISTED FOR THE 2015 IDEA AWARDS - workplace over 1000sqm