PTID
PTID_HDR_07.png

UTS FEIT HDR Spaces

UTS FEIT HDR Spaces

The refurbishment of the HDR Student spaces at the Faculty of Engineering and Information Technology (FEIT) at UTS was designed to introduce a new culture of learning in a faculty hampered by a static, mono-cultural environment initiated when the building was first built. The resulting shared learning spaces are designed to encourage interaction and collaboration between students and between students and academic staff, under-pinning the emphasis on group and peer-to-peer learning. The introduction of Activity Based Environments provides spaces that respond to the specific tasks undertaken by HDR students and their supervisors. The result is improved access to the best facilities and enhanced user-experience in a space which offers a range of acoustic and visual qualities.

As a by-product, the capacity of the space has increased from 485 students to 654, despite a reduction in the individual workstations from 485 to 311. The shift to non-assigned work positions has allowed a significant increase in through-put for a faculty experiencing upward demand for HDR positions.

The project has increased the activation of the space, enhanced the learning opportunities for students and increased the capacity of the faculty.